På tur i vårvinterfjäll

Att få möta vårvintern i fjällen under en skidtur är bland det bästa jag vet. Jag har gått otaliga turer och övernattat i väldigt många olika STF-stugor. En av mina favoriter är STF Stensdalstugan i Jämtlandsfjällen. Den är relativt nybyggd, mysigt inredd och har en fantastisk utsikt ut över fjällvärlden från köksavdelningen. Dessutom finns en vedeldad bastu att tillgå med fönster ut mot Lillstensfjället. En mer perfekt kombination är svår att hitta. Jag har ju under två tillfällen kört ledarutveckling under en tredagars tur i just det området. Nu till våren kommer vi istället att köra en liknande tur med samtal om livsfrågor. Jag tror att det passar ännu bättre att kombinera ihop samtal om livet med långsamt skidande och med fjällvärlden som inramning. 

I slutet på mars, när vårvintern är som bäst, kommer vi att ta oss på skidor från Vålådalen till Stensdalstugan. Under skidturen bär vi med oss ett samtalstema som exempelvis “vad skapar mening i mitt liv”. Vi skidar, reflekterar på egen hand och utforskar temat tillsammans under gemensamma pauser för lunch och fika på vår färd mot stugan. Väl där inkvarterar vi oss, badar bastu eller bara softar och därefter lagar vi mat ihop och knyter ihop temat för dagen. Dag två väljer vi ett nytt tema, skidar runt i närområdet och lunchar på fjället med samtal och reflektion. Åter till stugan för mer bastubadande, matlagande och samtal. Dag tre fortsätter likt de första två med skillnad att vi åter styr mot Vålådalen och senare hemfärd till Stockholm. 

Erfarenheter från de två mini-retreater vi genomfört på Hellasgården visar hur rogivande en vistelse i naturen är för denna typ av samvaro. Vi har också fått önskemål om att mer tid önskas för reflekterandet och därför känns det väldigt bra att nu kunna erbjuda både mer tid för det utforskande samtalet och mer av vår härlig natur. Man behöver ingen speciell erfarenhet av existentiella samtal för att följa med men en viss vana av längd eller turskidåkning behövs. Så om du vill möta våren i våra vackra fjäll tillsammans med e n liten grupp människor som är intresserade av innerliga samtal så finns här en möjlighet att följa med. Mer information och anmälan finns tillgängligt HÄR!

  • Post published:2020-01-29
  • Post comments:0 Comments

Leave a Reply